Как трудящимся выйти из голода? - Твердов; Твердів (Москва : Государственное издательство, 1920)
Світова війна, започаткована капіталістами, викликала страшне господарське потрясіння у всьому світі: все людство переживає важку господарську розруху. Для війни десятки мільйонів молодих і здорових селян і робітників були кинуті своїми буржуазними урядами на фронт і вбивали один одного, водночас десятки мільйонів інших робітників і селян, залишаючись на своїх місцях вдома, всі свої сили витрачали на виготовлення гармат, рушниць, патронів , снарядів. Однією з найчутливіших і найнебезпечніших наслідків світової війни є продовольчий криза, тобто. недолік у предметах харчування.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Agricultural history; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Economic history; робітничо-селянська листівка; Перша світова війна; The First World War; господарська розруха; господарська розруха; продовольча криза; голод; хліб; історія Росії; радянська влада; сільськогосподарська комуна