Сборник Харьковского историко-филологического общества Харьковского университета. Т.1. Материалы для истории колонизации и быта степной окраины Московскаго государства (Харьковской и отчасти Курской и Воронежской губ.) в XVI-XVIII столетии, собранные в разных архивах и редактированные Д.И. Багалеем. Харьков: Типография К.П. Счасни, 1886. -361 с. - б/а (Харьков: Типография К.П. Счасни, 1886)
Документи справжнього збірника відносяться до історії колонізації, а до історії внутрішнього побуту населення степової околиці - станових відносин, економічного стану, управління та землеволодіння.
Keywords: документи по історії колонізації та побуту Слобідської України XVI - XVIII столітті