Злочини німців і народна боротьба на Ровенщині - Бегма, Василь Андрійович (Київ ; Харків : Українське Державне видавництво, 1945)
Про політику німців щодо України досить недвозначно говорив гітлерівський намісник „польського генерал-губернаторства" Франк: „Ця територія навіки залишиться німецькою. Ми прийшли сюди для того, щоб назавжди приєднати Україну до німецького простору. Сяючим зором дивимося ми на цей рай на сході, бо він назавжди звільнить нас від труднощів і турбот, бо він забезпечить підростаюче покоління нашого народу всім: хлібом, життям, свободою". Кат українського народу Еріх Кох в одному із звернень до солдатів Східного фронту писав: „Ви можете мені повірити, що я витягну з України останнє, аби тільки забезпечити вас і ваших батьків".
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; Друга світова війна; Велика Вітчизняна війна; The Second World War; Ukraine; history of Ukraine; military history; воєнна історія; боротьба з фашизмом; злочини німецько-фашистських загарбників на Ровенщині; історія України; Ровенщина; Ровенська область