Здраствуй, Харків! - Нагнибіда, Микола Львович (Харків : Українське державне видавництво, 1943)
Здраствуй Харків — красене мій, Місто юності України. Ще лунає поблизу бій, Ще жаріють, мов рани, руїни, Та змужнілі на полі війни, З сталінградським запалом у серці, Через площі проходять сини, Що тебе відстояли у герці. Микола Нагнибіда
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; Велика Вітчизняна війна; Друга світова війна; The Second World War; дружба народів; боротьба з фашизмом; митці проти війни; Червона Армія; любов до України; вірші про війну; history of Ukraine; Харків; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature