А. Бучма : (З нагоди 25-х роковин роботи в театрі) : монографія = A. Butschma : Monographie - Буревій, Кость Степанович; Burewij, K. (Харків : Кооперативне видавництво "Рух", 1933)
"В особі Амврозія-Броніслава Бучми на українській сцені з'явилася постать нового героїчного актора, актора нової формації, нової школи і несподівано широкого діапазону. Бучму українському пролетарському театрові дала Західня Україна. Ми мало знаємо про театр Західньої України. Для нас, наддніпрянців, зовсім несподіваний був той факт, що цілий ряд наших театральних діячів, тих діячів, з чиєю активною участю відбувається на Україні театральна революція, вийшов з Галичини. Галичина дала нам Леся Курбаса, Бучму, Крушельницького, Гірняка, Бабіївну, Бортника й багато інших". (К. Буревій).
A. Butschma : Monographie
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Theatre; репродукція; список репродукції; ролі Амврозія Бучми; Бучма Амвросій Максиміліанович; театр; історія театру; український театр; український актор; український режисер; театр «Березіль» 1922–1926; кіно 1924–1932; театр «Березіль» 1926–1932