Секретная служба в тылу немцев (1914–1918 гг.) - Ландау, Генри; Ландау, Генрі (Москва : Государственное военное издательство Наркомата обороны Союза ССР, 1937)
У книзі досить докладно викладено методи роботи англійської розвідки у тилу німців під час імперіалістичної війни та показано способи спостереження за залізничними перевезеннями військ. Крім того, у книзі висвітлено і роботу агентурної розвідки в умовах мирного часу. Книга Ландау представляє безперечний інтерес для командирів РСЧА, оскільки вона дає великий матеріал для знайомства з організацією, тактикою та технікою англійської розвідувальної служби.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; воєнна історія; Перша світова війна; The First World War; розвідувальна робота; розвідка; англійська розвідка у тилу німців; способи спостереження за залізничними перевезеннями військ; агентурна розвідка; агентурна розвідка у мирний час; англійська розвідувальна служба; досвід організації та експлуатації агентурної мережі; англійська агентура; побудова резидентурної мережі; агентурна робота; структура розвідувальної організації; засоби та способи зв'язку та фальшиві документи; дезертири як джерело цінних відомостей; провал агента-провокатора; боротьба між секретними службами у Голландії; контррозвідка; ліквідація секретної служби; секретна служба мирного часу