Експериментальна медицина. – 1936. – № 8 (серпень) - б/а (Харків : Державне медичне видавництво України, 1936)
Орган Українського інституту експериментальної медицини – УІЕМ – філії Всесоюзного інституту експериментальної медицини (ВІЕМ). Редакція журнала – Харків, вул. К. Лібкнехта, № 1. Редакційна колегія: акад. О.О. Богомолець, акад. В.П. Воробйов, проф. Я.І. Ліфшиц (відповідальний редактор), д-р М.М. Лангер (відповідальний секретар).
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of medicine; Research Subject Categories::MEDICINE; Горький Олексій Максимович, портрет; Про створення Народного комісаріату охорони здоров’я Союзу РСР; Постанова ЦВК і РНК Союзу РСР; Каменський Г.Н.; Союзно-республіканський наркомат охорони здоров’я; Павлов Іван Петрович; Протопопов В.П., професор; Умови утворення моторних навичок і фізіологічна характеристика їх; Каплан П.М., доцент; Сучасний стан питання про вплив мозочка на вегетативні функції; Гейманович О.Й., професор; Хаєт Е.М.; Бабіцький П.С., професор; Про толерантність мозку при черепно-мозкових операціях; Олевський М.І., професор; Зеленко Л.Л.; Кузьменко С.Т.; Робота травного тракту під впливом низької зовнішньої температури; Воробйов А.М., доцент; Епштейн Л.Г.; Вікові особливості шлункової секреції; Міщенко М.М., доцент; Умови розвитку експериментального сну в людини; Співвідношення між фізичною силою подразника і величиною реакції в людини; Хільченко А.Є.; Функціональна мозаїка в руховій сфері; Осетінський Т.Г., доцент; Порівняльне рентгенівське дослідження нормального рельєфу слизової оболонки шлунків собаки і людини; Канцер А.Г.; Зміна швидкості секреції і концентрації соку підшлункової залози при тривалій роботі; Ротман Є.А.; Kharkiv magazine; Харків; історія медицини; медицина; досягнення наукової медицини; Зміни в глії при експериментальній травмі мозку