Книги о героях Великой Отечественной войны : Аннотированный рекомендательный указатель - Государственная библиотека СССР имени В.И. Ленина; Державна бібліотека СРСР імені В.І. Леніна (Москва : Тип. «Гудок». Государственная библиотека СССР имени В.И. Ленина, 1945)
При відборі літератури для цього покажчика ми керувалися прагненням вказати масовому читачеві найцінніші за своїми художніми та виховними перевагами книги про героїзм радянських людей на фронті та в тилу. До покажчика увійшли нариси, художня публіцистика, оповідання, повісті, вірші, випущені окремими виданнями, а також деякі тематичні збірки, що включають літературу різних жанрів. Твори найбільш популярних авторів зазначені у всіх існуючих центральних виданнях, а в деяких випадках (В. Василевська «Райдуга», В. Горбатов «Нескорені», В. Гросйман «Народ безсмертний») також у газетах. Покажчик імен дає можливість знайти літературу, присвячену Героям Радянського Союзу. Алфавітний покажчик книг допомагає швидше орієнтуватися у всій наведеній літературі. Упорядкування покажчика закінчено 15 вересня 1944 р.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; анотований рекомендаційний покажчик; література про війну; Велика Вітчизняна війна; Друга світова війна; The Second World War; праця в тилу; допомога фронту; любов до Батьківщини; боротьба з фашизмом; патриотизм; поети про війну