Театральний бюлетень: до зимового сезону 1933-34 року - Обласний театральний трест Харківщини (Харків : Друкарня «Інвалід-друкар», 1933)
Харківські театри розпочинають, а деякі вже й розпочали, зимовий театральний сезон 1933/34 року. Уже працює Державна Столична Опера, театр "Березіль", театр Музкомедії, в жовтні починає працювати театр Революції. І, нарешті, 1-го листопаду п'єсою Афіногенова „Ложь" розпочинає сезон, організований цього року в Харкові, театр Російської Драми, а 7 листопаду — Єврейський театр. Харків — столиця України з кожним днем змінює своє обличчя, стає передовим культурним містом в Союзі. Все це зобов'язує наші театри бути в перших лавах, бути дійсно столичними театрами. Зараз харківські театри вже визначили свій репертуар на зимовий сезон 1933/34 року. Йде робота над новими поставами. Що-ж готують наші театри? Поряд з новими п'єсами радянських драматургів маємо значну кількість класичних п'єс в репертуарі театрів. Маємо багато нових п'єс молодих радянських драматургів. В усій роботі театру велику ролю мусить відогравати шефство підприємств над театрами. У Харкові основні театри мають це шефство. Так. над "Березілем" — шефствує ХПЗ, над оперою — ХЕМЗ, театром Революції — ХТЗ, шефство над російською драмою приймає на себе завод „Серп і Молот". (Майстренко Я.)
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Theatre; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Державний столичний театр опери та балету; Державний драматичний театр «Березіль»; Березіль, театр; Харківський державний театр революції ім. ХРПС; Терещенко Марко Степанович; Державний театр російської драми; Державний єврейський театр; Державний театр музичної комедії; розцінки місць столичних державних театрів; світлини артистів; Харків; Kharkov; театр; репертуар театрів; програми та лібрето; Харківські театри; театральний сезон 1933-1934; анонси вистав