Универсал гетмана Иоанна Мазепы значному товарищу войсковому пану Ивану Ломековскому…: [Универсал датирован 7 сент. 1687 г. и скреплен подлинной подписью И. Мазепы и гетманской войсковой печатью] - Мазепа, Иван Степанович; Mazepa, Ivan Stepanovich; Мазепа, Іван Степанович (My University, 1687)
Універсал, що закріплює володіння селами Верба і Вишеньки з усіма угіддями, що відносяться до них («полями, грунтами, пожитками, в тому числі млинами»), виданий значковому товаришеві Івану Ломековському 7 вересня 1687 р. Універсал підписаний Іваном Мазепою і, скріплений військовою печаткою, що до сьогодення не збереглася. Універсал написаний російською мовою з великою кількістю українізмів.

Universal, that guarantees villages Werba and Vishenky ownership with all their associated land (fields, soils, their belongings, including Mlyn), was given to comrade Ivan Lomekovskiy on September 7, 1687 Universal signed and sealed by Ivan Mazepa military press, which does not survive till the present time.
Hetman Ivan Mazepa Universal toa valued fellow and troop Ivan Lomekovskiy
Мазепа, Иван Степанович. Универсал гетмана Иоанна Мазепы значному товарищу войсковому пану Ивану Ломековскому…: [Универсал датирован 7 сент. 1687 г. и скреплен подлинной подписью И. Мазепы и гетманской войсковой печатью]. – Б.м., 1687. – 1 л.
Keywords: гетман Иван Мазепа; универсал; Hetman Ivan Mazepa; Ivan Lemekovsky; land ownership; manuscript; Ivan Mazepa autograph; автограф Ивана Мазепы; гетьман Іван Мазепа; універсал; автограф Івана Мазепи; Іван Ломековський; рукопис