Гарт. – 1927. – Грудень (№ 8) - б/а (Харків : Державне видавництво України. Перша друкарня Державного Видавництва України імені Г.І. Петровського., 1927)
Літературно-художній та критичний журнал Всеукраїнської Спілки пролетарських письменників (ВУСПП) «Гарт» (другий рік видання). Редакційну колегію журналу складає: І. Кулик, В. Коряк, І. Микитенко, М. Доленґо, П. Усенко, В. Сосюра, В. Юринець.
Журнал „Гарт" об'єднує українських пролетарських письменників та критиків. Містить художні твори, критичні, публіцистичні та наукові статті з різних питань мистецтва взагалі та літератури зокрема. Адреса редакції для листування в справах рукописів — Харків, вул. К. Лібкнехта 31, ДВУ, „ГАРТ".
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; December, 1927; декабрь 1927 года; грудень 1927 року; Kharkiv magazine; Харків; Всеукраїнська спілка пролетарських письменників; Еллан (Блакитний) Василь, фото; Смілянський Леонід; Машиністи (повість); Святогір І.; Музика праці (поезії); Доленго М.; Позаплановий цикл (поезії); Гордієнко К.; Запільні нариси; Піонтек Л.; Моє сьогоднішнє (поезії); Гаско М.; Кресовий інцидент (оповідання); Забіла Наталя; Будівниче (поезії); Кулик І.Ю.; Уривки спогадів (Василь Блакитний); Микитенко Ів.; Легендарна легенда про те, як ВУСПП ішов у гроб; Декларація Всеукраїнської Спілки Пролетарських Письменників; Поліщук Валеріян; Геніальні кристали (поезії); Коцюба Гордій; Свято на буднях; «Струмінь», літературний збірник; Кобилянська Ольга; Пшибишевський Станіслав; твори Кнута Гамсуна українською мовою; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники