Нова книга. – 1925. – № 9–10 - б/а (Харків : Державне видавництво України, 1925)
З № 4–6 1925 року – Журнал книжкової та бібліотечної справи, критики й бібліографії. Редакція: С. Пилипенко, М. Годкевич.
…Дитячий відділ Державної Бібліотеки є майже єдиним місцем на всій Українї, що постачає дитячу літературу майже всім робітникам у цій галузі. З величезними зусиллями схоронені за часів розрухи книжки лають тепер можливість, переглянувши, їх переробляти, передавати. Співробітники Державного Видавництва України, газети «Ю. Л.», «Октябрьских Всходов» та «Червоних квітів» користуються довідками й матеріяламн дитячого Відділу Державної Книгозбірні… (Ганжулевич Т.)
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Kharkiv magazine; Харків; українська література; література; бібліотека; історія бібліотек; Арнаутов В.; Про підручник для шкіл Соцвиху; Радлов В.; Книгоспілка та підручники; Крижанівський О.; Рубінштейн В.; Про підручники для шкіл фабзавуча; Годкевич М.; Бориславська С.; Йогансен М.; Огляд підручників української мови; Баженов М.; Учбова література російської мови для трудової семирічної школи; Чередниченко В.; Що дав останій рік шкільним бібліотекам; Ганджулевич Т.; Сучасна російська дитяча література; Віте Р.; Огляд шкільних підручників чужоземних мов; Голубенко М.; Підручники та методична література з математики; Даниленко О.; Лікнеп на Україні та його література; Ветухов О.; Початок нового напрямку в українській етнографії; Лан Р.; Видавнича діяльність Всеукраїнської надзвичайної комісії лікнепу; Наукпедком; Про дитячу книжку; І. К.; Підручник та просунення книжки на село; Різников Б.; Про статистику в книготорговлі; Гаврашенко Н.; Кнучок С.; Михалкин В.; Книжкові виставки на селі; Книжкова торговля „Книгоспілки"; Каспін Л. А.; Баліка Д.; Українізація та бібактивність; Ганжулевич Т.; Дитячий відділ Державної Громадської Бібліотеки ім. Короленка; Державна Громадська Бібліотека ім. Короленка; Бібліотечне життя за кордоном; Бузько Д.; ВУФКУ для школи; Ткачівський С.; Всесоюзна Академія Наук і Книга; книжкові картки