Норми української літературної мови - Синявський, Олекса Наумович (Харків ; Київ : Література й мистецтво, 1931)
"Корисна вона може бути тим, хто з самої професії своєї повинен ставитися до мови уважно, пильно, передусім учителі, а потім і взагалі всім, хто, кохаючись у слові, потребує перевіряти себе, порадитися щодо того, чи вживається такий то мовний факт, чи дуже він поширений, який відтінок він має супроти споріднених тощо. Зокрема автор був би дуже щасливий, коли б ця його книжка потрапила до рук українського артиста, де той міг би покористатися з розділу Ортоепія, і таким чи- може хоч трохи покращала б вимова в нашому театрі, часто ще й досі дуже недобра (акання тощо). Слід іще сказати, що цією книгою я ніби синтезую свою дотеперішню працю в галузі української літературної мови, дуже щедро використовуючи матеріял із таких своїх праць «Порадник української мови», «Украинский язык» тощо. Здебільшого, звичайно, той матеріял ґрунтовно поперероблюваний й подоповнюваний, а окремі місця й розділи заново написані. Відповідну літературу я намагався використати якнайповніше, хоч вона за останні роки так зросла, що про повне використання її говорити не можна."
Бібліографічний опис цього видання вміщено в «Літопису Українського Друку», «Картковому репертуарі» та інших покажчиках Української Книжкової Палати.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Slavic languages; український правопис; українська мова; літери і звуки; звукозміни; словозміна; невідмінювані слова; словотвір; приростки; складні слова; запозичення з інших мов; наголос; орфоепія і правопис; правопис чужих слів; синтакса; просте речення; складне речення; сполучники; розділові знаки; українська літературна мова; літературна мова