Літературний журнал. – 1938. – 8 (серпень) - б/а (Київ ; Харків : Державне літературне видавництво. Друкарня ім. Фрунзе. Харків, пров. Фрунзе, 6., 1938)
Орган Українського та Харківського обласного правління Спілки радянських письменників. В. о. редактора П. Ходченко. Адреса редакції: Харків, вул. Чернишевська, 59.
З серпня 1936 року в Харкові виходить новий літературно-художній і критичний місячник «Літературний журнал». (Виходить замість журнала «Червоний шлях»).
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Kharkiv magazine; Харків; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; Петльований Віталій; Слово про Ігорів похід (переказ Наталі Забіли); Забіла Наталя; Смолич Юрій; Солдати його величності (оповідання); Рильський Максим; Юренко Олесь; Гримайло Ярослав; Пілот республіки (оповідання); Шейко Василь; Бетховен (поезія); Ткаченко Валентина; Печерський Микола; Дівчина з Тарасівки (новела); Фомін Євген; Асканія-Нова (поезія); Шехтер Марк; Муратов Ігор; Снігірьов Іван; Клятва Франціско Фернандеса (драма на 4 дії); М’якушка Павло; Матвієнко Павло; Жінкін М.; «Слово о полку Ігореве» і фольклор (стаття); Шаховський Семен; Творчість Лесі Українки (До 25-ліття з дня смерті)