Довідник про історичні місця Полтавської битви (Полтава : Видавництво Полтавського обкому КП(б)У «Більшовик Полтавщини», 1939)
8 липня 1939 року (27/VI ст. стилю) братські народи великого СРСР відзначатимуть знаменну історичну дату 230-річчя Полтавського бою — подію героічної боротьби російського, українського і білоруського народів проти шведських загарбників на початку XVIII століття. Історія Полтави і її пам'ятників являє собою блискучу сторінку героїчного минулого українського народу, який спільно з братським російським народом не раз громив іноземних загарбників, що хотіли поневолити російський і український народи. В дні 230 річчя Полтавського бою Полтаву та її історичні пам'ятники оглянуть багато екскурсантів з усіх кінців Радянського Союзу. Щоб полегшити відвідувачам ознайомитися з історичним минулим міста та історичними пам'ятниками Полтави, подається цей коротенький опис пам'ятників Полтавського бою.
До 230-річчя Полтавської битви.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Бойко Ф.І.; історія України; Полтава місто; Полтавська битва; історичні місця Полтавської битви; довідник; маршрут екскурсій по історичних місцях Полтавського бою; карта історична; 230-річчя Полтавської битви; Ленін В.І., портрет; Сталін Й.В., портрет; історія Полтави; пам’ятні місця Полтавщини; пам’ятник Петру І на місці його відпочинку 28.06.1709 р. (фото); пам’ятник коменданту міста Полтави О.С. Келіну (фото); пам’ятник Слави (фото); пам’ятник шведам від руських (фото); пам’ятник шведам від шведів (фото); редути; форма військового одягу часів Петра І; братська могила російських воїнів в 1840 р. (фото); Самсонівська церква; Полтавський обласний краєзнавчий музей (фото); Решетилівка Полтавської області; сотенне містечко Полтавського полку; опір місцевого населення шведам; карта руху російських і шведських військ до Полтави; план кріпості Полтави 1709 року; план Полтавської битви 27 червня 1709 року