Предметный каталог - Борович, Борис Осипович; Борович, Борис Йосипович (Харьков: Издательство «Труд», 1925)
«У бібліотечній справі величезну роль відіграють каталоги — без них неможлива правильна робота, неможливе широке обслуговування населення. Звичайно, бібліотеці, раніше, потрібні книги, — цей найбагатший основний матеріал, ці найрізноманітніші „знаряддя виробництва”. Книгосховище для бібліотеки це те саме, що склад матеріалів для великого заводу: без цих матеріалів не можна робити жодної роботи…»
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; бібліотекознавство; каталог; роль та значення каталогів; систематичний каталог; сутність предметного каталогу; Харківський предметний каталог; техніка складання каталогу; Харківська центральна державна бібліотека імені В.Г. Короленка