Пам'яти заслуженого професора В.Я. Рубашкіна - (:unkn) unknown (Харків : ДВОУ Медвидав, 1932)
«До цього невеличкого збірника, що має характер бюлетеню, присвяченого пам'яти засл. проф. Володимира Яковича Рубашкіна, крім статтей, присвячених небіжчикові, увійшли статті пляново-організаційні та наукові. Це саме та галузь, в якій безпосередньо працював в Інституті ім. Мечнікова Володимир Якович, — керуючи нею та приділяючи їй багато уваги та сил. Інститут імені Мечнікова».
"24 червня 1932 р. після тривалої та важкої хвороби (склероза вінцевої артерії серця) умер на п'ятдесят шостому році життя заслужений професор катедри гістології та ембріології Харківського медичного інституту, директор Українського Протозойного інституту й заступник директора Ін-ту ім. Мечнікова, видатний учений, Володимир Якович Рубашкін".
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of medicine; Research Subject Categories::MEDICINE; історія медицини; медицина; Всеукраїнський інститут імені І.І. Мечнікова; портрет Володимира Яковича Рубашкіна; Рубашкін Володимир Якович (1876–1932) український вчений-гістолог, професор, доктор медицини; Харківський медичний інститут; Меньович К.Г., директор Всеукраїнського науково-дослідного інституту експериментальної медицини імені І.І. Мечнікова