Утренняя Звезда. Книги 1 и 2 : собрание статей в стихах и прозе - (:unkn) unknown (Харьков, 1833)
Утренняя звезда : собрание статей в стихах и прозе. Книжка 1 / Видавець I. М. Петров. – Xарьков, 1833. – На звороті тит. л.: Москва : В типографии С. Селивановского, 1834. – [4], 170, [2] с. – (Літогр. заголов. л., 1 вкл. л.: портр. Г. С. Сковороди). Утренняя звезда : собрание статей в стихах и прозе. Книжка 2. – Xарьков, 1833. – На звороті тит. л.: Москва : В Университетской типографии, 1834. – VII, 100 с., 1 грав, мал., 4 л. нот.
"Видавець ... припускав видати тільки одну книжку, але згодом у необхідності знайшовся, не піднімаючи ціни, оголошеної при передплаті, видати дві. Таким чином, у першій розміщені одні тільки твори, писані російською; у другій – статті, писані Малоросійським та Українським говорами. З цієї причини і друкування визнано за краще зробити в Харкові, під наглядом самих авторів". І. Петров. Харків. 1 листопада 1833 року.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Music; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Theatre; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Сомов Орест Михайлович; Иноземцов Павел Иванович; Петров И.М.; Байский Порфирий, псевдоним; Петерс, в Лит. Линдрота; Срезневский И.И.; Основьяненко Грыцько; Гребенка (Гребёнкин) Евгений Павлович; Котляревский Иван Петрович; Барцицкий Адам Иоганн; ноты; малороссийский язык