Народные мстители - Куперман, Иосиф Миронович (Осипов К.); Куперман, Йосип Миронович (Осіпов К.) (Москва : ОГИЗ Госполитиздат, 1942)
... Ніколи не забудуться імена тих, хто, не боячись озброєного до зубів ворога, вступив із ним у героїчну боротьбу за честь та незалежність своєї батьківщини, за власний добробут та за щасливе майбутнє своїх дітей. Люди ці завжди житимуть у вдячній пам'яті нашого народу...

... Никогда не забудутся имена тех, кто, не боясь вооруженного до зубов врага, вступил с ним в героическую борьбу за честь и независимость своей родины, за собственное благополучие и за счастливое будущее своих детей. Люди эти будут всегда жить в благодарной памяти нашего народа...
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; The Second World War; боротьба з фашизмом; Велика Вітчизняна війна; Друга світова війна; партизанський рух; германская оккупация в СССР; партизанські пісні; партизани