Гарт. – 1929. – Лютий (№ 2) - б/а (Харків : Державне видавництво України. Перша друкарня Державного Видавництва України імені Г.І. Петровського., 1929)
Літературно-художній та критичний журнал Всеукраїнської Спілки пролетарських письменників (ВУСПП) «Гарт» (третій рік видання). За редакцією: І. Микитенка, І. Кулика, В. Коряка, П. Усенка, М. Доленґа, В. Сосюри, В. Юринця.
В «Гарті» 1929 року читайте: романи, повісті, оповідання, новели, поеми, вірші, подорожі, літературно-критичні статті, нариси, репортаж, нотатки, огляди, рецензії, літературні пародії, українську й закордонну хроніку і т. ін. Крім творів українських пролетарських письменників, журнал міститиме твори західньо-українських письменників, а також переклади з видатніших чужоземних революційних письменників.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Art; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Theatre; February 1929; февраль 1929 года; лютий 1929 року; Kharkiv magazine; Харків; Всеукраїнська спілка пролетарських письменників; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; Сосюра В.; Вечірні вулиці (поезії); Довгаль О.; Дахи (дереворит); Ледянко М.; На гора (роман); Козланюк Петро; Варіят (оповідання); артемівські робітники у Харкові (фото); Тирса Дмитро; Ле Іван; Отець Вергун (оповідання); Заграва Лев; Первомайський Л.; Околиці (роман); «Березіль», театр; Рейзін Абрам; Швець за роботою (поезії); Купер Філ., переклад з єврейської; Злидарі (поезії); Поль Гергарт; Старий Штольбе (оповідання); Кондратьєва О., переклад з німецької; Микитенко Ів.; Голуби мира (закордонна подорож); Мотузка М.; Потойбічнє (нотатки); Хвильовий Микола; Цуккер Б.; Абрам Рейзин (з нагоди його приїзду на Україну); Рейзин Абрам, єврейський письменник; Смолич Юрій; Фальшива Мельпомена. Піші аргонавти; Підгайний Л.; Соколовський О.; Перші хоробрі (роман); С.Г.; Українських письменників запрошено до РСФСР; пам’ятник М. Коцюбинському; Харківська організація ВУСПП; Будинок Літератури імені В. Блакитного