Исторические примеры из мировой войны - Шварте, Макс (Москва ; Ленинград : Государственное издательство. Отдел военной литературы, 1928)
Книга укладає виклад трьох повчальних прикладів з історії світової війни на Західному та Східному фронтах, а саме: перший - нічного наступу V німецької армії 9-10 вересня 1914 року, надзвичайно яскраво висвітлює всі труднощі нічних дій великих сил, другий - дії артилерії в бою. -11 вересня 1915 р. у д. д. Антонойці - Улечелли (між Вільною та Ковною), особливий інтерес збуджує здійснення в цьому бою тісного зв'язку між піхотою та артилерією; третій - дії артилерії при переправі через річку Маас 1 вересня 1914 року. Приклади взяті з першого тому великої праці М. Шварте, який було видано у Німеччині окремими книжками під назвою „Військово - історичні приклади зі світової війни”.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; воєнна історія; Перша світова війна; The First World War; німецька армія; наступ V німецької армії; маневрена війна; нічний наступ V німецької армії 9-10 вересня 1914 року; дії артилерії в бою 10—11 вересня 1915 р.; зв'язок між піхотою та артилерією; дії артилерії при переправі через р. Маас 1 вересня 1914 року; нічний наступ; артилерійська підготовка у маневровій війні; дії артилерії при переправі через річку