Нова генерація. – 1928. – № 2 (лютий) - б/а (Харків : Державне видавництво України, Перша друк. ДВУ ім. Г.І. Петровського, 1928)
Нова генерація – щомісячний журнал лівої формації мистецтв. За редакцією Михайля Семенка. Рік видання другий. Журнал висвітлює питання теорії й демонструє практику лівих течій мистецтв [література, кіно, малярство, архітектура, театр й ин.) в їх деструктивному та конструктивному значіннях і вміщатиме: вірші, оповідання, романи, статті: формально-дослідчі, теоретичні, полемічні, критичні, памфлети, репортаж, фейлетони, референції й огляди закордону й СРСР, бюлетень лівого фронту, листування з читачами, репродукції фото і т. ин. Передплату приймає Сектор період. видань ДВУ - Харків, Сергіївська пл., Московські ряди, 11 та уповноважені Періодсектору скрізь по Україні.
Ми за: комунізм, інтернаціоналізм, індустріалізм, раціоналізацію, винахідництво, якість, економність, соціальну витриманість, універсальну комуністичну установку побуту, культури, науко техніки, ліве мистецтво. Ми проти: національної обмежености, безпринципного упрощенства, буржуазних мод, аморфних мистецьких організацій, провінціялізму, трьохпільного хуторянства, неуцтва, еклектизму.
Keywords: Kharkiv magazine; Харків; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; история Украины; Ukraine; History of Ukraine; Шкурупій Гео; Ворм Оле; Цукор (військове оповідання часів громадянської війни); Чернов Леонід; Червоноармійський марш (вірш); Скляренко Семен; Вітер з гір, авантурне оповідання; Недоля Леонід; Семенко Михайль; Уривок з «Повеми про те, як повстав світ і загинув Михайль Семенко»; Гропіус Вальтер; Касьянов О.; Архітектура в школі; будівництво й архітектура; Яновицький Г., архітектор; Сучасна архітектура; Червоний С.; Невдалі туристи