Первая Мировая война (1914-1918 гг.) (Боевые действия на суше и на море) - Таленский, Николай Александрович.; Таленський, Микола Олександрович (Москва : ОГИЗ Государственное издательство политической литературы, 1944)
Книга М.О. Таленського, присвячена викладу бойових дій на суші та на морі під час першої світової війни, вийшла до тридцятиріччя початку імперіалістичної війни 1914-1918
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; воєнна історія; Перша світова війна; The First World War; начало войны; мобілізація; кампанія 1914 року; крах німецького військового плану; поразка австро-угорських військ у Галичині; кампанія 1915 року; німецький наступ на східному фронті; розвиток позиційної боротьби на заході; кампанія 1916 року; перша спроба Антанти узгодженими ударами розгромити німецьку коаліцію; німецький удар у Вердена та його невдача; кампанія 1917 року; друга спроба Антанти розгромити німецьку коаліцію узгодженими ударами та її провал; революційний вихід Росії із війни; військова поразка та капітуляція німецької коаліції; військові підсумки та уроки світової війни; війна на морі