Вісник природознавства. – 1931. – № 1–2 (січень–лютий) - б/а (Харків : ДВОУ «Медвидав». Перша книжкова фабрика ім. Г.І. Петровського, 1931)
У цій замітці я хочу зупинитися на рухові пташиного населення Харківського парку, так званого «Університетського Саду». Цей колись величезний і розкішний парк становив на диво сприятливе сполучення умов для гніздування багатої пташиної фавни. І без того велику земельну ділянку його набагато збільшують сумежні великі сади – Ботанічний, Професійного клубу, Обсерваторії, Ветеринарного Інституту та інші дрібніші. Грунт, рельєф та насадження дуже різноманітні. (Б.С. Вальх)
Перший Всеукраїнський з’їзд фізіологів у Харкові. Відбувся 26-30 травня 1930 р. з’їзд зібрав численних фізіологів не лише з України, а й з інших союзних республік. (М.Б.)
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES; Тутковський Павло, академік, смерть, портрет; Яната Олександер; Вивчення районів та галузей виробництва – основне практичне завдання нашого природознавства; Різниченко Володимир, академік; Академік Павло Тутковський (нарис на спомин); Бондарчук В.; Сучасний стан науки про підземні води; Теорії походження підземної води в сучасному їх освітленні; Теорія конденсації Фольгера; Теорія утворення грунтових вод проф. Лебедева; Зоз Іван; Релікти водяної рослинності України та європейської частини РСФРР; Вальх Б.С.; Фауна птахів Харківського «Університетського саду» раніш і тепер; Університетський сад; Величко Григорій; Нормальне харчування та значення городини; Кефекеліт; Кривіцький О.; Тирса у Чернігові в зв’язку з питанням про належність Чернігова до лісової зони; Іллічевський С.; Нова знахідка роголисника на 2-й терасі р. Дніпра; Гарбузики-ханьки на гнізда для птахів і на інші потреби; Дещо про надморські заповідники; Шарлемань М.; До походження назви «Чаплі»; Основні шляхи конкретизації активних метод навчання ботанічних дисциплін по ВИШах; Перший Всеукраїнський з’їзд фізіологів у Харкові; Тарнані Іван, професор, смерть; Зайців Дм.; Міславський М.А., фізіолог. професор; Сеченов І.М., фізіолог (100 років з дня народження); „Чаплі"; Kharkiv magazine; Харків; Ukraine; History of Ukraine; Україна; природознавство; Природнича секція Харківського наукового товариства; Харківське наукове товариство; природничі науково-дослідчі установи; популяризація природничого знання