Занимательная беседа о винтовке - Прянишников, Василий Иосифович; Прянишников, Василь Йосипович (Ленинград : Союзпечать, 1945)
"Ця книжка призначається для військових керівників шкіл та самих учнів, які проходять курс військового навчання. Пропоновані 100 питань про гвинтівку з відповідями на них є доповненням до курсу військової справи в школах і на розсуд викладача можуть бути використані як при проходженні програми на уроках, так і у години позашкільної роботи. Окремі розділи книжки пов'язані з предметами фізики, механіки, хімії не більше шкільної програми. Наприкінці книжки вказано рекомендовану додаткову літературу".
"Лучшими луками считались турецкие, стрелы которых пролетали до 700 метров и обладали неплохой пробивной способностью. Пули первых маломощных ружей пролетали метров 50".
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; пам'ятка воїну; озброєння армій; гвинтівка; військове навчання; зброя; вогнепальна зброя; історія гвинтівки; самопал; аркебуз; мушкетон; штуцер; нарізний ствол; гвинтовий ствол; стрілянина з гвинтівки; снайпер