Карпатський рейд : Партизанські пісні - Воронько, Платон Микитович (Київ ; Харків : Українське державне видавництво , друкарня «Мистецтво», 1944)
Ці пісні й вірші написано під час Карпатського рейду партизанського з'єднання двічі Героя Радянського Союзу генерал-майора Ковпака. Пісні співали під баян наші партизанські співаки по селах і хуторах, де ми проходили або спочивали. Деякі вірші, написані з агітаційною метою, ми поширювали листівками серед населення. Під час цього рейду я написав багато віршів. З них вибрав найхарактерніші і даю на розгляд читача. Командир партизанського загону з'єднання т. Ковпака Платон Воронько.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Music; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; Велика Вітчизняна війна; Друга світова війна; партизанський поет; партизанські пісні; вірші про війну; історія України; партизанський загін; Україна; партизанське з'єднання генерал-майора Ковпака; карпатський рейд; Воронько Платон, командир партизанського загону з'єднання Ковпака; листівки для населення; партизанський рух