Всесвіт. – 1926. – № 17 (40) (15 вересня) - б/а (Харків : Видавництво газети «Вісти ВУЦВК». Друкарня «Червоний Друк»., 1926)
"Всесвіт — єдиний на Вкраїні найкращий універсальний художній ілюстрований двохтижневик. В кожному номері Всесвіт освітлює в нарисах та ілюстраціях життя всієї України, СРСР та закордону. Освітлюються і політичні події у всьому світі і на Україні, мистецькі новини (театр, кіно, образотворче мистецтво, літературне життя та інш.), винаходи, новини науки та техніки, спорт та інш. В кожному номері Всесвіта понад 60 ілюстрацій, ілюстровані нариси, оповідання та вірші видатніших наших письменників і поетів і переклади з чужоземних письменників. Кольорова художня обкладинка на три фарби кращих художників України. Всесвіт має власних фото-коресподентів у Парижі, Берліні, Празі, Відні, Нью-Йорку, Вінніпегу (Канада), Лондоні, Токіо та інших містах". Журнал виходить регулярно першого й п’ятнадцятого числа кожного місяця. Фундатор В. Блакитний. Рік видання ІІ. За редакцією Шумського О., Касяненка Е.
З фонду Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; 15 вересня 1926 року; Kharkiv magazine; Kharkоv; Kharkov news; World events; Харків; література; харківські періодичні видання; фотографії; українські письменники; авіація та воздухоплавання; переліт через Альпи; Укрсельцукр, кінцевий баланс на 1 січня 1926 року