Експериментальна медицина. – 1936. – № 2 (лютий) - б/а (Харків : Державне медичне видавництво України, 1936)
Орган Українського інституту експериментальної медицини – УІЕМ – філії Всесоюзного інституту експериментальної медицини (ВІЕМ). У Харкові редакція журнала – вул. К. Лібкнехта, № 1. Редакційна колегія: акад. О.О. Богомолець, акад. В.П. Воробйов, проф. Я.І. Ліфшиц (відповідальний редактор), д-р М.М. Лангер (відповідальний секретар).
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of medicine; Research Subject Categories::MEDICINE; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Kharkiv magazine; Харків; історія медицини; медицина; досягнення наукової медицини; Павлов Іван Петрович, академік, смерть (портрет); Пам’яті академіка Івана Петровича Павлова; Мазель З.А., професор; Фізіотерапія УСРР і дальші шляхи її розвитку; Канєвський Г.Л., доцент; Вількомірський А.І.; Юдилевіч С.Л.; Фізіотерапія в системі медичної освіти; Кірічинський А.Р., професор; Принцип сегментарного рефлексу у фізіотерапії; Ясіновський М.А., професор; Баркаган С.Л.; Гліксберг Є.С.; Квальвассер Р.А.; Про десенсибілізаційний вплив грязьолікування при ревматизмі; Гуревіч М.Г.; Співаков Б.І., доцент; Маркус І.М., доцент; Бєлоножко В.М.; Войташинський Б.І.; Левіна Ф.А.; Сидоренко Я.І.; Роль ультрафіолетового опромінення в профілактиці грипу; Вайндрук С.А.; Венгерова Ф.М.; Канєвський Г.Л.; Стеркін Е.Я.; Вплив електройонотерапії сульфгідрильними йонами на утворення кісткової мозолі в собак з експериментальним переламом трубчастих кісток; Христіанс К.К.; Парафінотерапія; Черніков Є.А., професор; Малкова-Рябова Б.Л.; Кандиба Л.Л., професор; Калюс Б.М.; Зуєв Г.П.; Вплив фізіотерапевтичних процедур на стан шкірної алергії до токсину streptococcus cardioarthritis при справжньому ревматизмі; Фролов П.Ф.; Гітік А.С.; Нормарк П.Р.; Уманська С.Б.; Диканська Е.М.; Маркус І.М.; Богуславська Є.М.; Соколовська Н.І.; Таратушкіна К.К.; Розенцвейг Б.К.; Воробйов А.М.; Іоселевіч Н.І.; Лікування виразок шлунку і дванадцятипалої кишки Са-йонофорезом і діатермією в чистій формі і у сполученні з карнозином; Беленький М.С., доцент; Френкель Р.Е.; Криштал Є.Д.; Троїцька С.А.; Дрікер Є.М.; Десенсибілізаційний вплив ультрафіолетового проміння при гіперергічних запаленнях (артритах); Солнцев В.І., доцент; Вплив метеорологічних факторів на перебіг гіперергічних реакцій у ревматиків під час грязьолікування; Ліфшиц Я.І., професор; Сурукчи І.С.; Кіншин Е.А.; Фізіотерапія і фізіопрофілактика; Протопопов В.П.