Перегон пчел : как перегнать пчел из дуплянки или колоды в рамочный улей и из одного рамочного в другой - Нестерводский, Василий Антонович; Нестерводський, Василь Антонович (Харьков: Издательство «Союз» Харьковского Кредитного Союза Кооперативов, Типография «Работник»., 1919)
Сельскохозяйственная библиотека под ред. проф. А.Н. Челинцева.
«З кожним роком дедалі більше зростає інтерес серед простих бджоляків до рамкового вулика та до розумного ведення свого пасічного господарства. Для таких бджоляків першою роботою є перегін бджіл із нерозбірного вулика (дуплянки чи колоди) у рамковий. Тим часом ця робота досить важка і вимагає деяких знань, тому що від неправильного виконання її можуть вийти погані наслідки. Бажаючи в цьому випадку прийти на допомогу таким бджолякам, я випустив у світ справжню брошуру, де постарався викласти все, що стосується перегонів бджіл. А для більшої ясності виконання цих робіт я ілюстрував її досить великою кількістю власних малюнків. Брошура ця може бути корисною навіть тим бджолярам, пасіки яких складаються тільки з рамкових вуликів, тому що дуже часто доводиться з тієї чи іншої причини переселяти бджіл з одного вулика до іншого. З цією метою наприкінці її присвячено кілька рядків у цій роботі». (В. Нестерводський)
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Agricultural history; дуплянка; колода; рамковий вулик; бджільництво; перегін бджіл із дуплянки; самопереселення бджіл у рамковий вулик; перегін бджіл із колоди