Літературний журнал. – 1938. – № 2–3 (лютий–березень) - б/а (Київ ; Харків : Державне літературне видавництво. Друкарня ім. Фрунзе. Харків, пров. Фрунзе, 6., 1938)
Орган Українського та Харківського обласного правління Спілки радянських письменників. Т. в. о. редактора П. Ходченко. Адрес Держлітвидава: м. Київ, Пушкінська вул., № 8.
Хотіла б зібрати жінок я усіх і в них запитати на втіху чи сміх: - Роками дивиться з віконця на шлях, де сила береться у ваших серцях? (Леонід Юхвід «Весілля в Малинівці»).
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Art; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Kharkiv magazine; Харків; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; Червона Армія; Дорошко Петро; Ткаченко Валентина; Юхвід Леонід; Весілля в Малинівці (музична п’єса на 3 дії, 5 картин); Рябов О.П., композитор; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Theatre; Крижанівський Ст.; Кузьмінский І., робітник ХТЗ; Залка Мате; Дух війни (уривок з роману «Добердо»); Свідзінський Володимир; Веретенченко Олекса; М’якушка Павло; Плахтін Іван; Маршак С.; Муратов Ігор; Сенченко Іван; Напередодні (роман); Масенко Терень; Степ (роман); Розумієнко Омелян; Доказ (оповідання); Шмигельський Антон; Вілін А.; Пічугін Микола; Художник (оповідання); Шевченко Т.Г.; Дяченко М.; Петровський Г.І.; фольклор; Вартуй, милий…; Вусатюк Л., м. Тепляк Вінницької області; Батько і богатирі; Даниленко Юхим Іванович, ст. Рокитне Рокитнянського району; Коло броду; Вайсман С., Тульчинський район на Вінничині; Розін Наум; Повісті Ол. Донченка (стаття); Донченко Олесь; Блохин Юрій; Про книгу «О.М. Горький і М.М. Коцюбинський» (рецензія); Бродський, художник; Авілов, художник; Владиміров, художник; Азовський, художник; Ясинський А., художник