Гарт. – 1931. – Травень (№ 5) - б/а (Харків : ДВОУ «Література і мистецтво», 1931)
Літературно-художній та критичний журнал Всеукраїнської Спілки пролетарських письменників (ВУСПП) «Гарт». Редагують: І. Кириленко, В. Коряк, І. Кулик, І. Микитенко, Б. Коваленко, Г. Овчаров, С. Щупак.
Робота літгуртка Харківського авіазаводу. Гурток існує вже 9 місяців, засновано його за допомогою члена ВУСПП В. Кузьмича двома робітниками заводу в серпні 1930. Нині в гуртку 25 членів, він перетворений в літгрупу, почав з травня випускати літсторінку в газеті „Радянські крила". Літгурток перевів три нічних літературних рейди» Члени гуртка беруть участь в цехових стінгазетах, в газ. «Радянські крила» та «Тревога». Видано дві книжки членів гуртка: 1) Ф. Фульмо „Щоденник румунського солдата" і 2) Я. Лузяніна „Рідні брати"—п'єса. Чотирьох ударників гурток рекомендував в члени спілки ВУСПП. За цей час гурток організував літвиступи на радіостанції. Нині розпочато готувати до друку альманаха „Авіоальманах" на тему: виконання промфінпляну і виробниче життя Авіазаводу.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; May 1931; травень 1931 року; май 1931 года; Бехер Йоганнес Р.; Завод (поезія); Бобинський В., переклад з німецької; Ле Іван; Інтеграл (роман); Ніценко Дмитро; Спогади (поезія); Пустинський Йосип; Вапна (оповідання); Олійник Степан; Шофер емтеес (поезія); На заводі (оповідання); літературний конкурс НКО УСРР; Фомін Євген; Пригоди Диркіна (з поеми); Трублаїні М.; З книжки «Людина поспішає на Північ» (нарис); Сєдов; Масенко Терень; Бажан Микола; Ткаченко І.; Чернець Л.; Юрченко І.; Момот Іван, критик, некролог; Kharkiv magazine; Харків; Всеукраїнська спілка пролетарських письменників; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; Харківська організація ВУСПП