Харків : [збірка поезій] - Нагнибіда, Микола Львович; Муратов, Ігор Леонтійович; Собко, Вадим Миколайович; Копштейн, Арон Йосипович; Вітковський, Віктор; Калянник, Іван Іванович (Харків : «Український робітник», 1933)
…Щоб аж до віку пана в козацтві не було! Дарма нас кров’ю змито, не все одно хіба – Москва, Рєч Посполита, чи січовий наш пан?.. Земле незорана, вітряна, цілинна! Нехай спочатку будеш ти важка нам і гірка – не проковтне ненависти і рішення не змінить, голоблі не поверне Іван Каркач! (Ігор Муратов «Іван Каркач привів переселенців»).
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Іван Каркач привів переселенців (поезія); Дніпрельстан; Кочанов Костянтин Силович, художник; українська література; література; українська поезія; українські письменники; Kharkov; історія України; Ukraine; History of Ukraine; Харків; заснування Харкова; Каркач Іван