Каталог выставки мировой химической периодики на VI Менделеевском съезде - Менделеевский съезд (6 ; 1932 ; Харьков); Менделєївський з'їзд (6 ; 1932 ; Харків) (Харьков : ОНТВУ, Издательство «Кокс і хемія», 1932)
Центральний Дім Хімії вирішив організувати на VI Менделєївському з'їзді виставку світової хімічної періодики. З цією метою Бібліотечно-Бібліографічний Відділ ЦДХ зробив попередні бібліографічні розвідки, у яких було надіслано близько 600 листів у редакції хімічних журналів усього світу з проханням вислати для виставки пробні нумери. Зважаючи на те, що з'їзд був відкладений на цілий рік, Бібліотечно-Бібліографічний Відділ ЦДХ мав можливість поглибити роботу з виставки, розсилаючи додаткові запити редакціям та повторні прохання до тих з них, які з якихось причин не вислали свого часу своїх зразків. І все ж таки домогтися отримання всіх без винятку журналів не вдалося і близько 10% їх не потрапляє, таким чином, на виставку і тим самим до її каталогу. Але все ж таки безсумнівно, що все основне зі світової хімічної періодики, що виходить нині, на виставці представлено. У травні 1932 р. у зв'язку з ліквідацією Бібліотечно-Бібліографічного Відділу ЦДХ вся робота з організації виставки та складання каталогу перейшла до Бібліографічного Відділу Всесоюзного Наукового Інженерно-Технічного Товариства Хіміків. Перерахований у каталозі матеріал розташований за системою найвідомішого американського бібліографічного журналу Chemical abstracts, з деякими незначними змінами. Опис журналів дано у самому скороченому вигляді і містить у собі такі необхідні елементи: 1) назву журналу, 2) місце видання, 3) видавництво з його адресою, 4) терміни виходу та 5) ціну. Якщо будь-який журнал є додатком до іншого і не може бути виписаний самостійно, дається посилання на основний; при самостійній передплаті такі журнали описані звичайним порядком. Випущений у світ каталог не ставив собі за мету бути академічною бібліографією хімічної періодики, він є лише коротким практичним довідником для тих осіб, які ними цікавляться для своїх наукових чи практичних робіт. Якщо каталог принесе таким особам певну користь, організатори виставки будуть цілком задоволені.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Chemistry; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; винокурна промисловість; фармацевтична хімія; парфумерна промисловість; скляна промисловість; паперово-целюлозна промисловість; керамічна промисловість; силікатна промисловість; ацетиленове виробництво; хімія твердого палива; нафтова промисловість; газова промисловість; алхімія; шкіряна промисловість; олійно-жирова промисловість; лако-барвиста промисловість; химизация народного хозяйства; хімія; аніліно-барвиста промисловість; VI Менделєївський з'їзд; Центральний Дім Хімії; виставка світової хімічної періодики; бібліографія хімічної періодики; загальнонаукові журнали; текстильна хімія; журнали із загальних питань хімії; фізична хімія; електрохімія; фотохімія; неорганічна хімія; аналітична хімія; мікрохімія; виробництво вибухових речовин; мінералогічна хімія; геологічна хімія; гідрохімія; металургія; металографія; промисловість кольорових металів; військово-хімічна промисловість; органічна хімія; колоїдна хімія; біологічна хімія; харчова хімія; консервна промисловість; виробництво штучного волокна; хімічна промисловість; агрономічна хімія; пивоварна промисловість