Городництво в степовій Україні - Матковський, Іван Васильович (Харків : Всеукраїнське сільськогосподарське видавництво «Радянський селянин», 1926)
"Промислове городництво та баштанництво на Україні зосереджене переважно біля великих міст (Київ, Одесса, Харків, Миколаїв, Херсон тощо), а селянське городництво обслуговує лише власні потреби селянства. Загальна площа городніх рослин на Україні щорік збільшується. Усього під баштанами та городами року 1923 було 527.900 дес., а р. 1924—711.800 дес. В степу городні рослини сіють та садять здебільшого на полі, в лісостепу, навпаки, — більше на присадибній землі. Завжди було так, що площа городини в степу була значно більша, ніж у лісостепу. Проте, тепер помічається, що площа засіву городніх рослин у лісостепу збільшилася на 50%".
Городництво в степу
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Agricultural history; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; городництво; промислове городництво; баштанництво; лісостеп; економіка городніх рослин України; городні рослини; Україна; сівозміна; квасоля; боби; горох; сочавиця; наут (іспанський горох хлопунець); соя (хінський олійний горох); земляний горіх (земляний горох, земляна фісташка, китайський горішок); кукурудза (пшінка) цукрова або городня; картопля; буряк; капуста; кольрабі; цвітна капуста; морква; червоні баклажани; сині баклажани; перець стручковий; огірки; цибуля; часник; прас; бруква; гарбуз; редька; редиска; ріпа; диня; кавун; петрушка; салат; шпінат; салера; пастернак; квасець (щавій); кріп; парник; шкідники городу; хвороби городніх рослин і засоби боротися з ними