Нова генерація. – 1928. – № 7 (липень) - б/а (Харків : Державне видавництво України, Перша друк. ДВУ ім. Г.І. Петровського, 1928)
Нова генерація – щомісячний журнал лівої формації мистецтв. За редакцією Михайля Семенка. Рік видання другий. Журнал висвітлює питання теорії й демонструє практику лівих течій мистецтв (література, кіно, малярство, архітектура, театр й ин.) в їх конструктивному та деструктивному значіннях і вміщатиме: вірші, оповідання, романи; статті: формально-дослідчі, теоретичні, полемічні, критичні; памфлети, репортаж, фейлетони, референції й огляди закордону й СРСР, бюлетень лівого фронту, листування з читачами, репродукції, фото й ин. Передплату приймає Сектор період. видань ДВУ - Харків, Сергіївська пл., Московські ряди, 11 та уповноважені Періодсектору скрізь по Україні.
Ми за: комунізм, інтернаціоналізм, індустріалізм, раціоналізацію, винахідництво, якість, економність, соціальну витриманість, універсальну комуністичну установку побуту, культури, наукотехніки, нове мистецтво. Ми проти: національної обмежености, безпринципного упрощенства, буржуазних мод, аморфних мистецьких організацій, провінціялізму, трьохпільного хуторянства, неуцтва, еклектизму.
Keywords: Kharkiv magazine; Харків; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; история Украины; Ukraine; History of Ukraine; Сотник Дан; Хмарочос у Києві, фото; Реабілітація Т.Г. Шевченка; Стріха Едвард; Перегуда О., режисер; Голубенко Дм.; Культура для дітей; будівництво кінофабрики у Києві (фото); проект Динасового заводу; Ейнгорн А.Л., інженер; Копп Л.Х., інженер; Яновицький Г.О., архітектор; Костенко В.П., архітектор; Динасовий завод Укрсилікаттресту; будівництво й архітектура; Каплан А.; Колен Поль; Шкурупій Гео; Лайн Левон; Інтелігент (екранізований роман); Баумайстер Віллі; Найвизначніші українські журнали