Всесвіт. – 1929. – № 16 (21 квітня) - б/а (Харків : Видавництво «Вісті ВУЦВК». Держтрест «Харполіграф». Друга друкарня ім. В. Блакитного., 1929)
Фундатор В. Блакитний. Рік видання V. Редактор Е. Касяненко. Харків, вул. Карла Лібкнехта, № 11. В журналі «Всесвіт» в цьому році буде вміщено 60 повістей та оповідань найліпших українських, руських і західноєвропейських письменників, 200 нарисів, на наукові, етнографічні, історичні та літературні теми, гуморески, 3000 фото з життя України, Союзу і закордону.
Коло самої столиці України, під самим Харковом хутко росте новий курорт - Березівські мінеральні води. Ще недавно глухий закуток перетворюється він тепер у впоряджену лікувальну місцевість. Там збудовано новий санаторій, організовано установи, туди їздять хворі на шлунок, кишки, обмін речовин тощо. Росте курорт, розходяться далеко про нього чутки, забезпечуючи йому дальший розвиток і розквіт.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of medicine; Research Subject Categories::MEDICINE; April 21, 1929; 21 квітня 1929 року; 21 апреля 1929 года; Kharkiv magazine; Kharkov; Kharkov news; World events; Блакитний В.; Харків; література; харківські періодичні видання; кумысолечение; кумыс; лікування кобилячим молоком; кумисні курорти; історія медицини; Туркельтауб Л.; Радянські курорти (нарис); курорт; курортне лікування; 1-а Всеукраїнська селянська санаторія ім. ВУЦВК в Одесі; Корклінський І.; Михайленко; Українське джерело (Миргород); Миргородський курорт; Гоголівське мінеральне джерело; Троянкер Раїса; водяний спорт; Слав’янські солені озера; Емде; Слав’янський курорт; Димний М.; Подвійне лікування (Бердянське); Бердянський курорт; Маріульський; Причорноморські лимани (Одеса); Одеський курорт; Окін; Курорт «Гопри»; Тирса Дмитро; Весніє вітер (вірш); Скуба Микола; Льодолом (вірш); Сторінка гумору; Чмельов С.; Щеглов М., художник; Місцеві курорти (нарис); Скадовськ; лісові курорти; мінеральні джерела; курорти України; Курортний справочник; Розцінка вартості місць на курортах УСРР в сезон 1929 р.; Курсове лікування; Вартість курсового лікування; «Миррад», мінеральна вода радіоактивного джерела; Березівські мінеральні води