Микола Самокиша - Бурачек, Микола Григорович; Буревій, Кость Степанович (Харків: Рух, 1930)
Монографія проф. М. Бурачека, передмова К. Буревія.
«Микола Семенович Самокиша – художник української старовини, блискучий ілюстратор, знаменитий анімаліст, «Поет коней» і найкращий баталіст України та Росиї – майже весь в історії, майже ввесь у минулому» (Кость Буревій).
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Art; Самокиш Микола Семенович; художник української старовини; ілюстратор; анімаліст; баталіст; серія "Українське малярство"; малярство