Про руйнування і звірства, заподіяні німецько-фашистськими загарбниками в місті Києві - Надзвичайна Державна Комісія по встановленню і розслідуванню злочинств німецько-фашистських загарбників (Київ; Харків: Українське Державне видавництво. Друкарня «Мистецтво», Харків., 1944)
"Гітлерівський ставленик на Україні — рейхс-комісар Еріх Кох писав: „Мова йде насамперед про те, щоб підтримати і забезпечити для німецького воєнного господарства і німецького командування надзвичайно великі джерела сировини і харчових продуктів цієї країни для того, щоб Німеччина і Європа могли вести війну будь-якої тривалості". Для проведення цих грабіжницьких планів німці намагалися встановити рабсько-кріпацький режим на Україні. В таємному циркулярі командуючого німецькими тиловими військами на Україні генерала авіації Кітцінгера від 18 липня 1942 р. та № 1571-564-42 підкреслювалось: „Українець був і лишиться для нас чужим. Кожний простий, довірливий прояв інтересу до українців та їх культурного існування йде на шкоду і послаблює ті істотні риси, яким Німеччина завдячує своєю могутністю і величчю".
Повідомлення Надзвичайної Державної Комісії по встановленню і розслідуванню злочинств німецько-фашистських загарбників та їх спільників і заподіяної ними шкоди громадянам, колгоспам, громадським організаціям, державним підприємствам і установам СРСР
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; німецько-фашистське рабство; Київ; Надзвичайна Державна Комісія по встановленню і розслідуванню злочинств німецько-фашистських загарбників матеріальна шкода, заподіяна німецько-фашистськими загарбниками; Велика Вітчизняна війна; Друга світова війна; The Second World War; боротьба з фашизмом; history of Ukraine; Ukraine; повоєнна розруха; історія України; німецька окупація у СРСР; звірства німецько-фашистських загарбників; німецько-фашистський окупаційний режим; украиїнський народ; руйнування німецькими варварами культурно-історичних пам'яток та освітніх установ Києва; матеріальна шкода, заподіяна німецько-фашистськими загарбниками