Всесвіт. – 1929. – № 20 (26 травня) - б/а (Харків : Видавництво «Вісті ВУЦВК». Держтрест «Харполіграф». Друга друкарня ім. В. Блакитного., 1929)
Палкий прийом харківських гостей в Баку зайвий раз підкреслив єдинство пролетаріату всіх націй. Повертаючись до дому, проїжджаючи Азербайджан, Дагестан, Чечню, Кубань і т. ін., харківські пролетарі вже не знали, чи додому вони їдуть, чи з дому: велика й простора наша радянська батьківщина.
Стародавні римляни вживали для своїх водогонів продовбані стовбури невеликих дерев, з’єднували їх і постачали таким способом воду у свої міста. Цей спосіб зберігся і пізніше, але розвиток промисловості та інженерного мистецтва вимагав трубопроводів далеко більших розмірів і в наш час дерев’яні труби настільки широкі, що по них може текти ціла ріка.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Theatre; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of technology and industry; 26 травня 1929 року; 26 мая 1929 года; May 26, 1929; Kharkiv magazine; Kharkov; Kharkov news; World events; Блакитний В.; Харків; література; харківські періодичні видання; урядова криза в Австрії; новий австрійський уряд; Австрія; Дика Марія, переклад з французької; англійські промисловці в Харкові; Дикий Антон; Пісня (вірш); Абрамов І.В., інженер; Керченське будівництво (нарис); Керченський металургійний завод ім. Войкова; Велетенські дерев’яні трубопроводи; Спиридович Ю.; В гостях у бакінського пролетаріату (нарис); Шток А., фото; Баку; екскурсія харків’ян до Баку; фотографії Баку; Азербайджан; Виставка німецької прикладної графіки (нарис); Бородкин Валентин; німецька графіка; Всеукраїнське товариство культурного зв’язку; Гончаров В., фото; Влизько Олекса; Кельн (вірш); Нович К.; Англія обирає (нарис); Іволгін В.; Театр імені Івана Франка в Харкові; Гнат Юра, заслужений артист; фотографії артистів