Літературний журнал. – 1937. – № 1 (січень) - б/а (Київ ; Харків : Державне літературне видавництво . Друкарня ім. Фрунзе. Харків, пров. Фрунзе, 6., 1937)
З серпня 1936 року в Харкові виходить новий літературно-художній, критичний і громадсько-політичний місячник «Літературний журнал». Орган Українського та Харківського обласного правління Спілки радянських письменників. (Виходить замість журнала «Червоний шлях»). «Літературний журнал» містить художні твори українських письменників, письменників братніх республік, і іноземних революційних письменників. Редактор І. Кириленко. Останній номер журнала «Червоний шлях» вийшов з друку у лютому (№ 2).
Урочисто шанував індустріальний Харків пам'ять геніального співця свободи. Скрізь у робітничих клубах, у палацах культури відбулися вечірки, присвячені творчості Пушкіна. Тисячі глядачів відвідали пушкінські виставки… Харківський обласний виконавчий комітет порушив клопотання перед ЦВК СРСР про надання імені Пушкіна Харківському театрові російської драми і 15-й школі міста.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Art; Kharkiv magazine; Харків; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; Пушкін О.С., сто років з дня смерті; автограф О.С. Пушкіна; твори О.С. Пушкіна українською мовою; Серов В. «Пушкін в Михайлівському», акварель; Рильський Максим; Білецький Олександр; Повість про Пушкіна, піддоглядного поета; Пушкін і Україна (стаття перша); Свідзінський Володимир; Бажан Микола; Полторацький Олексій; Пушкін і Гоголь (чотири розділи з історичної повісті); Корж Олександр; Самарін Мих.; Чорновики «Онегина». Замітки про чорновики III і IV глав роману; Пушкін про літературу і критику; Гард Е.; Нащадки Пушкіна; Кар’єра вбивці (Дантес-Геккерн); Наумов А.А., картина «Дуель О.С. Пушкіна з Дантесом»; Пушкінські дні в Харкові; пам’ятник О.С. Пушкіну в Ленінграді