Плужанин. – 1926. – № 10 (13) (жовтень) - б/а (Харків : Центральний комітет Спілки селянських письменників «Плуг» . Перша друкарня ДВУ ., 1926)
Літературно-критичний журнал Спілки селянських письменників «Плуг». Видає в Харкові Центральний комітет «Плуга». За редакцією Биковця М., Загула Д., Кириленка Ів., Лебедя М., Момота Ів., Панова Ан., Пилипенка С. Другий рік видання. Журнал виходить щомісяця окремими книжками в 2-3 друк. арк. (32-48 стор.) з фотографіями письменників, літературних подій і т.п. Програм журналу: організація літруху, теорія й літтехніка, художній розділ, літ дискусія, наш побут, хроніка, критика й бібліографія, весела сторінка, поштова скринька.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Kharkiv magazine; Харків; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; фотографії письменників; Спілка селянських письменників Плуг; Анрі Барбюс про мистецтво; Божко С.; Пилипенко С.; Шиманський О.; Пригоди новеліста; Дукин М.; Колега; Айзеншток І.; Недруковані поезії Івана Манжури; Манжура Іван; Донченко Олесь; Лучанський П.; Саєнко О.; Літературна сверблячка; Гнатюк Володимир, український етнограф, смерть; Качура Яків; Капустянський Ів.; Биковець Мих.; Руденко І.; Грущенко І.; Марусик Мих.; Твори членів Плуга окремими книжками, видані в 1926 році; Універсальний порадник (Як писати вірші, оповідання, статті); Проф. Ямб. Новелькович; Первомайський Л.; Антологія сучасної української літератури