Душа войны. Впечатления корреспондента с Западного фронта - Гиббс, Филипп Арманд Гамильтон; Гіббс, Філіпп Арманд Гамільтон (Москва : Типо-литография Т./Д. «И. Ефимов, Н. Желудкова и К», 1917)
У книзі описані сцени та типи війни, як вони проходили у автора перед очима. Мета, яку я переслідував автор, крім передачі фактів, полягає у викритті душі війни без жодних прекрасних і пихатих фраз. Кожен, хто спостерігав війну, повинен, якщо він не позбавлений почуття співчуття і дару передавати свої думки, присвятити свій розум і серце священного обов'язку не допускати іншої війни, подібної до цієї. Людина, яка володіла пером, як би слабко воно не було, повинна користуватися нею для того, щоб висловити правду про цей жахливий жах, сфотографувати його жорстокість в умах читачів і зірвати з неї покриви, якими намагаються прикрити його мерзенність вожді народів.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; воєнна історія; Перша світова війна; The First World War; кореспондент на Західному фронті; різдвяне перемир'я німецьких та англійських солдатів; враження кореспондента; Західний фронт