О вправлении вывихов бедра и плеча - Волков, Константин Васильевич; Волков, Костянтин Васильович (Харьков : «Научная мысль», журнала «Врачебное дело», 1925)
У ювілейній збірці І. І. Грекова (1922) вміщено статтю Ю. Ю. Джанелідзе з вправлення вивихів стегна при положенні хворого на животі. Хоча, за історичними довідками автора, цей спосіб далеко не новий (Collin, Соlombat 1830), але з якоїсь забаганки досі він був зовсім забутий в хірургії до останнього часу. Стаття Ю. Ю. Джанелідзе відроджує його до нового життя.
«Дуги гнут с терпеньем, а не вдруг»... Так же вправляют и вывихи, по крайней мере, запущенные.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of medicine; Research Subject Categories::MEDICINE; клінічна медицина; історія медицини; вивих стегна; вивих плеча; вправлення вивихів стегна та плеча; Джанелідзе