Літературний журнал. – 1940. – № 11–12 (листопад–грудень) - б/а (Київ ; Харків : Державне літературне видавництво. Друкарня ім. Фрунзе. Харків, пров. Фрунзе, 6., 1940)
Орган Спілки радянських письменників України. Адреса редакції: Харків, вул. Чернишевська, 59.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Theatre; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Kharkiv magazine; Харків; історія України; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; Неріс Саломея; Корецький Юрій; Смолич Юрій; Сестра героя (оповідання); Чумаченко Іван; Петльований Віталій; Полторацький Олексій; Людина коло діла (оповідання); Бездомний Борис; Шмигельський Антон; Сергієнко М.; Батько (оповідання); Івашура Михайло; Кот Григорій; Чередниченко Варвара; В картезіанському манастирі (повість); Лермонтов М.Ю.; Рильський М.; твори М.Ю. Лермонтова українською мовою; Крижанівський Ст.; Донченко Олесь; Карафуто (повість); Дорошко Петро; Стефаник Василь; Шкільник (новела); Шеремет Микола; Хащеватський М.; Зоц Олесь; Байдебура Павло; Легінь Семко (легенда); Грицай Петро; 100-річчя з дня народження Михайла Старицького; Старицький Михайло; Стешенко Оксана; Тканина життя (зі спогадів про М.П. Старицького); 85-річчя з дня смерті Адама Міцкевича; Міцкевич Адам; До друзів-росіян; Аккерманські степи; Свідзінський Володимир; 55-річчя літературної діяльності Ольги Кобилянської; Кобилянська Ольга; Кірпотін В.; Класична традиція і радянський роман (стаття); Клоччя Андрій; Тенденційність і художність (стаття); Ніколаєв-Бергін Н.; Фефер І. «Клад», рецензія; Доленго Михайло; Голованівський Сава; «Книга визнань», рецензія; Гримайло Ярослав; Трублаїні М.; «Шхуна Колумб», рецензія; Радугін С.; Прицкер Лев; «Звездная дорога», рецензія