Корисні копалини Харківщини й сусідніх округ - Турлей, Г.Ф. (Харків : Харків-Друк, 1927)
«В цій праці я хотів, систематизувавши й перевіривши літературні дані, дати короткий огляд корисних копалин Харківщини й 3-х сусідніх округ — Сумщини, Ізюмщини й Куп'янщини (в межах 1926 року). Одною з найважніших умов процвітання окремих округ є планове й всебічне використання корисних копалин, що є на їхнім терені. Надто тепер, коли нам треба не тільки відновлювати, а й розвивити народне господарство, природні багатства округ повинно всебічно й вивчити і злічити, щоб практично використати їх. В надрах Харківщини, Сумщини й Куп'янщини сила різноманітних корисних копалин, які, безперечно, відограють важливу ролю в господарчій діяльності людности згаданих округ».
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of technology; корисні копалини Харківської округи; корисні копалини Сумської округи; корисні копалини Куп’янської округи; виріб цегли в Харківській губернії 1912 року; крейда; фосфорити; джерела мінеральних вод; пісковці; буре вугілля; кам’яне вугілля; залізна руда; вапняки; таблиця геологічних систем; покажчик літератури з геології Харківщини; Харківська губернія