Похорон друга - Тичина, Павло Григорович (Київ; Харків: Українське Державне видавництво . Друкарня «Мистецтво», Харків ., 1945)
"І строки минули — вдарила війна. І друг подав про себе вістку: вся ж країна гордилась ним, який, немов той плуг, в'оравсь у ворога! І кров зміїна круг нього по коліна піднялась... Та друг мій, Ярослав, ще й після того не раз був на устах усіх. Велась жорстока боротьба за Харків. Строго його оточували наші. Все ж нерівні були сили, й Ярославу прийшлося битись в загравах пожеж всю ніч проти восьми. Ще більшу славу він заслужив собі, як врятував людей, що їх збирались саме вішать фашисти. З військом він одвоював село, та й сам погинув..."
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; література про війну; вірші; Велика Вітчизняна війна; The Second World War; любов до Батьківщини; дружба народів; поети про війну; злочини німецько-фашистських загарбників; Друга світова війна; митці проти війни; Ukraine; history of Ukraine; українська література; вірші про війну; слов’яни; любов до України; історія України; Харків