Експериментальна медицина. – 1936. – № 5 (травень) - б/а (Харків : Державне медичне видавництво України, 1936)
Орган Українського інституту експериментальної медицини – УІЕМ – філії Всесоюзного інституту експериментальної медицини (ВІЕМ). Редакція журнала – Харків, вул. К. Лібкнехта, № 1. Редакційна колегія: акад. О.О. Богомолець, акад. В.П. Воробйов, проф. Я.І. Ліфшиц (відповідальний редактор), д-р М.М. Лангер (відповідальний секретар).
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of medicine; Research Subject Categories::MEDICINE; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Ліфшиц Я.І., професор; Заславський А.Ф.; До стану експериментальної медицини на Україні; Лейтес С.М., професор; Одінов А.І.; Кетогенез у печінковій тканині при її експериментальній патології (фосфорне отруєння); Фердман Д.Л., професор; Файншмідт О.І.; Дмитренко М.Т.; Про перетворення аденозинотрифосфатної кислоти в м’язах; Elmenhoff-Nielsen B.; Порівняльне вивчання О-субстанції (О-антигену) еритроцитів кров’яних груп О, А і АВ новонароджених та індивідів понад 1 рік; Фролов П.Ф., професор; Горбачова С.Я.; Клейнер Р.В.; Гальванойонотерапія хронічних і підострих поліартритів; Ольшанецька Р.Л.; Ізаболінська Р.М.; До питання про вплив гістогормонів селезінки на обмін речовин; Вялкова П.А.; До методики вивчання судинної реакції одночасно на кількох ізольованих органах; Отелін А.А.; Залози коньюнктиви повік; Утєвська С.Л., доцент; Тамаріна А.Є.; Лізозим мигдаликів як фактор місцевого імунітету; Лойбман А.Г.; Вплив нефролізату на елімінацію азоту; Коган І.Б.; Вендт В.П.; Індивідуальний хлоратор для лікування і профілактики; Тематичний план Українського інституту експериментальної медицини на 1936 рік; Список статей, вміщених в журналі «Експериментальна медицина» за 1934 та 1935 роки; Kharkiv magazine; Харків; історія медицини; медицина; досягнення наукової медицини