Гарт. – 1928. – Грудень (№ 12) - б/а (Харків : Державне видавництво України. Перша друкарня Державного Видавництва України імені Г.І. Петровського., 1928)
Харківська організація ВУСПП. Після літньої перерви Харківська організація ВУСПП відновила свою роботу, багато дещо змінивши в лабораторних методах. Насамперед окремі письменники (як поети, так прозаїки) розбиваються тепер на окремі гуртки, в яких вони сходяться за мистецькими ознаками — принцип товариша М. О. Скрипника, що його було висунуто на відомому літературному диспуті. Але цей принцип застосовується вусппівцями в межах єдиної організації, як ідеологічного цілого. По-друге — для вирішування спільних мистецьких завдань чи інших принципових питань а також для постійного товариського зв’язку лишаються спільні збори, що звуться товариські зустрічі. Ці зміни в методах роботи, що їх запроваджено за згодою цілої Харківської організації, ще більше з'єднали товаришів на єдиній вусппівській платформі пролетарської літератури. І. М.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; December, 1928; декабрь 1928 года; грудень 1928 року; Kharkiv magazine; Харків; Всеукраїнська спілка пролетарських письменників; ВУСПП; Гордієнко К.; «Славгород», повість; Доленго М.; «Людська подоба» (поезії); Кириленко Ів.; Кучеряві дні (повість); Голованівський С.; Піонтек Л.; Indian summer (поезії); Первомайський Леонід; Околиці (роман); Чепурний Дм.; 3 гори (поезії); Рабінович Лібер; Октави (поезії); Панків М.; Трагічна подія (оповідання); Голованівський С.; Будівниче (поезії); Буржуа Люс'єн; Убога юність (оповідання); Мараков Валерій; Чуєш, Білорусь ? (поезії); Бронєвські Владислав; Мандрівник (поезії; П. Г.; Франціско Ґойя; Заратустра Ом.; Перелапані клапани (літературна пародія); Харківська організація ВУСПП; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники; Державне видавництво України; літературна організація; Спілка письменників України