Памятка радисту радиостанции 10-Р - Головне управління зв'язку Червоної Армії; Главное управление связи Красной Армии (Москва : Военное издательство Народного комиссариата обороны, 1944)
Издание второе, переработанное.
«Товаришу радист! Пам'ятай, від твого вміння працювати на радіостанції залежить безперебійність керування танковими військами у бою. Відмінно оволодій дорученою тобі радіостанцією і вміло використовуй її. Радіостанція 10-Р надійний засіб зв'язку в руках вмілого радиста: при антені заввишки 4 метри вона забезпечує надійний зв'язок телефоном на ходу танків на відстані до 20-25 кілометрів, а на стоянці - до 35-40 кілометрів; при антені заввишки 1 метр надійний зв'язок забезпечується на відстанях до 1,5 – 2 кілометри».
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Military intelligence and security service; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of technology; воєнна історія; Велика Вітчизняна війна; The Second World War; танк; рація; радист; радіостанція 10-Р; Як підготувати радіостанцію до дії; Як налаштувати приймач; Як налаштувати передавач; Яких правил потрібно дотримуватися під час роботи на радіостанції; Як усунути найпростіші несправності радіостанції; танкові війска; зв'язок; пам'ятка воїну