Что должен знать машинист компрессора? - Файбисович, Исаак Львович; Файбисович, Ісаак Львович (Харьков : Издательство «Вугілля і руда». Типо-литография ОНТИУ., 1933)
На шахті компресор є однією з найвідповідальніших установок. Від справної роботи його залежить механізований видобуток, особливо на шахтах з крутим падінням, де поки що основним знаряддям механізації є пневматичний відбійний молоток. Компресорна установка вимагає ретельного та вмілого догляду. Правильне поводження з компресором можливе лише при знайомстві з його конструкцією та правилами догляду за ним. У цій пам'ятці дано найнеобхідніші відомості про шахтні компресорні установки, причому основну увагу приділено поршневим і ротаційним компресорам, з якими на рудниках, в основному, і доводиться мати справу. Про турбокомпресори, кількість яких у вугільній промисловості поки що незначна, дані лише загальні відомості.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of technology and industry; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; шахта; компресор; турбокомпресор; вугільна промисловість; що таке компресор та які типи компресорів застосовуються на наших шахтах; література про компресори